tumblr.com

karrierevalg

Nå har side2 lagt ut en kjempebra test der dere kan teste hvilket yrke som passer best for dere. Det er 25 spørsmål man skal svare på så blir yrket valgt ut fra det. I tillegg kommer det opp et alternativ til studieplass på siden. Jeg ble tekniker. "Karrierevalg kan være utvikler, revisor, ingeniør, innenfor jussen eller språk og kultur". Synes faktisk selv dette hørtes litt spennende ut så kanskje jeg ender opp med dette? Har faktisk tenkt på både ingeniør og innenfor jussen. Språk tror jeg aldri blir å skje. 

Trykk på bildet for å komme til testen.
inspirationinnholdsrik dag

Hei! Siden halv 3 i dag har jeg kun rukket å sove og spise. Dro hjem fra skolen tidligere enn planlagt fordi jeg følte meg veldig dårlig. Tror kanskje det er bivirkningene av den ibux-kuren jeg går på. Får håpe det var et engangstilfelle! Nå skal jeg slappe heeelt av til Espen kommer hjem så blir jeg vel å legge meg på nytt. Haha, innholdsrik dag. Skal spille litt sims nå (ikke døm meg, det er morsomt), så får jeg håpe det ikke blir alt for lenge til han kommer. 

Dere burde forresten høre denne mens jeg slapper av og blir bedre. Blogges ordentlig i morgen!

tre bloggerHvilke blogger leser dere fast?

forhåpentligvis siste gang

Hei! Det ble null blogging i går fordi jeg trengte å slappe av mellom skolen og treningen. 

Kom for litt siden til skolen etter forhåpentligvis det siste legebesøket angående ryggen min. Fikk henvisning til fysioterapeut(?), så blir det trening av ryggen i mellomtiden. Har hørt at det er lang ventetid! Fikk også ibuxkur mot beinhinnebetennelsen min som jeg har slitt med kjempelenge nå så jeg håper at det fungerer. Skal straks gå til matteklassen, måtte bare oppdatere dere. 

sløvedag

Hei og god formiddag! Sto opp for en liten stund siden bare for å spise tacofrokost, for så å legge seg igjen. Espen er enda syk så han er sengeliggende i dag også. Skal sette på Brødrene Dal nå og bare sløve. Søndagene går som oftest til filmer og kosing så da får vi følge tradisjonen. Ha en fin dag alle!
Stakkars Espen som nektet å ta C-vitaminvann i gårkveld. Jeg lette huset rundt etter han, og det viste seg at han hadde gjemt seg i vinduskarmen for å slippe vitaminvannet. Stakkars syke ♥

100 matvarer - #1

Hei! Da er det endelig klart for del 1 av "de 100 sunneste matvarer". Jeg leser stadig vekk om folk som prøver å slanke seg, går på nazidietter og sliter sykt. Jeg vet at jeg aldri hadde klart å gått på en streng diett dersom det hadde vært et alternativ, viljestyrken min er alt for lav! Så jeg har funnet et oppslag over de 100 sunneste matvarene som man kan bytte ut med godteriet i hverdagene og hamburgerne på søndagene. 

 

Mandler er sunt fordi de har lavt fettinnhold og inneholder stoffer som styrker immunforsvaret (E-vitamin) og stoffer som er godt for hjerte og blodtrykk (kalium og magnesium). Mandler er også rike på fiber og proteiner.

Tips:
- Marsipan inneholder alle egenskapene i mandlene. 

Når kan man bruke mandler?
- snacks
- bakevarer
- mandelmel
- frokostblanding
- fruktsalatI oksekjøtt er det utrolig mye jern. Jern er viktig for blodproduksjonen fordi det sørger for at oksygenet blir transportert rundt i kroppen. 

Tips:
Det anbefales å ikke spise mer enn 500g rødt kjøtt i uken for å redusere en eventuell kreftrisiko.

Når kan man bruke oksekjøtt?
- biff
- oksesmåstek 


Skallet på solbærene er rik på stoffer som styrker immunforsvaret (antocyaniner). I tillegg til antocyaniner inneholder solbærene veldig mye C-vitamin som også er med på å forsterke immunforsvaret.

Tips:
Jo mer farge bær har, desto bedre er de for helsen.

Når kan man bruke solbær?
- i saft
- syltetøy
- snacks
- kaker 
Sølvbete inneholder få kalorier så den er fin som slankemat. Den inneholder stoffer som er bra for immunforsvaret (C-vitamin og betakaroten) og stoffer som er bra for hjerterytmen (magnesium) og dermed forebyggende for hjerte- og karsykdommer.

Tips:
Bruk sølvbete på samme måte som vanlig salat. 
 Timian er rik på stoffer som er betennelsesdempende og lindrer infeksjoner i luftveiene. Timian er også full av stoffer som styrker immunforsvaret (C-vitamin, kalsium, jern).

Tips: 
Timian er godt til fugl eller kjøtt som skal stå og småkoke. Bruk det også i marinader. Bruk krydderurten i maten et par ganger i uken - selv beskjedne mengder timian er bra for helsen. kosedag
Lættis da jeg så dette!!!Meg i dag - sikkert helt til jeg legger meg ikveld.

Sitter i sofaen nå og bare venter på at Espen skal komme hjem. Han sto opp kjempetidlig i morgest for å kjøre fire timer forgjeves. De skulle spille kamp i Tromsø, men det var misforståelser som gjorde at kampen ble utsatt. Egentlig skulle vi dra til Salangen til søskenbarnet mitt å være til i morgen, men Espen er blitt syk så da blir vi hjemme. Det blir godt med en rolig lørdagskveld med taco og godteri. Kosemose ♥

good morningGod morgen alle! Sto opp for rundt en time siden og har bare sløvet på sofaen siden da. Jeg og mamma skal ganske snart ut på en liten skitur for å få rørt litt på oss. Jeg fant et lite oppslagsblad (?) fra iFORM her hjemme som mamma har tatt vare på. Bladet inneholder de 100 sunneste matvarene og litt om hvorfor de er sunne og næringsinnholdet. Jeg å ha et innlegg hver lørdag der jeg "røper" 5 matvarer hver gang. 

Stay tuned!

Greengatekrukke

lunsj

Har akkurat kommet hjem fra byen sammen med mamma etter verdens korteste tannlegebesøk og litt shopping. Vi kjøpte vel ikke så mye da, men jeg fikk med meg hjem en nydelig "blomsterpotte" som jeg ikke helt enda vet hva skal brukes til. Ser for meg at det enten blir fakeblomster eller bare en skål for å ha småtterier oppi. Legger ut bilder seinere!

Har spist god lunsj nå og skal bare slappe av og la tiden gå. Kanskje jeg begynner på neste ukes matteinnlevering. Den må jo bli gjort uansett!Hva skal dere i dag?

DIY - korketavle

Fant ut her om dagen at jeg virkelig trengte en plass å samle alle de viktigste arkene mine, og en perm hadde bare blitt bortglemt. Så da falt det meg plutselig inn at jeg kunne lage min egen korketavle! Dro med en gang til en kontorutstyr-butikk for å kjøpe tavla, for så å kjøpe blonder jeg kunne ha rundt kantene for å sette mitt eget personlige preg på den. Mamma hadde heldigvis noe maling hjemme så jeg malte ett strøk over tavla og kantene for å få bort litt av den ekle brunfargen. Da malingen var tørket limte jeg på blondebandet og limte endene litt ekstra så ikke perlene skulle falle av. 

Det eneste du trenger er maling, korketavle, blondeband og lim.

Hva synes dere? Har dere gjort noe lignende?

winter wonderland

De siste dagene har det snødd så mye at alle lokalavisene skriver om at snørekorden er nått. Snøskavlene er høyere enn oss og endelig går det an å lage snøhuler og hoppe ned fra taket!! Jeg synes det er utrolig fint ute når det er så mye snø, sola skinner og det er vindstille. Det er litt idyllisk! Har dere mye snø?
"skfjd eiei gigdnk iejge"Hello girls og Espen. Nå har jeg tatt heeelg! VG2 har fagdag i norsk i morgen, og skal i forbindelse med dette en dagstur til Tromsø for å besøke diverse museumer og slikt. Jeg skal ikke være med fordi jeg har tannlegetime på dagen, og kommer meg ikke til Tromsø etter det. Digg? Neida. Joda. 

I frykt for å bli sett på som rasistisk og frekk, må jeg bare dele dette med dere. I bussen på vei hjem i dag var jeg sinnsykt kvalm fordi jeg var så sulten. På toppen av dette satt jeg midt i en flokk med utlendinger (hvordan kan man si det på en "snill" måte?), som skravla gikk i ett på. Ingen problem at folk prater høylytt på bussen, men når man ikke forstår et ord slik at alt formuleres til "ewih fwjgiw fwigj ggh rkrj" i hodet, blir det SINNSYKT tungt å høre på. Noen som er enig eller? Jeg vet jeg har rett uansett. 

Det var dagens surk fra min side. Ha en fin dag videre!

pattern pants

Har merket i det siste at mønstrete bukser er blitt veldig populært. Jeg har ikke helt selv vendt meg til denne trenden, men dersom man styler buksen riktig kan det vært veldig kult! For min del liker jeg best den stripete buksa. Den er ikke så voldsom så det hadde vært lett å gå i den buksa uten å føle meg veeeldig spesiell. Bukse nr to var heller ikke så ille! Hva likte dere best?

bedroom details

Utsikten fra verdens beste seng.

Har ordnet rommet mitt så og si ferdig nå. Det eneste jeg har igjen er å henge opp en kjempefin korketavle jeg har ordnet selv. Skal vise dere bilde av den! Vi flyttet hit i høst en gang, og har aldri knødd meg til å ordne rommet helt ferdig. Endelig kan jeg si at jeg er fornøyd!!!

solfylt sommer

Har så syyyykt lyst til å dra til syden for tiden. Det skjer aldri! Hovedgrunnen til at jeg gleder meg ekstra mye i år er vel fordi det blir kjærestetur, og ikke familietur med meg som eneste jenta. Det har det så og si alltid vært. Vi har kjempelyst å dra til Tyrkia, og har sett på et par hoteller der. Alle de hotellene over her er i Alanya, så regner med vi havner på noen av disse. Noen av dere som har erfaringer med disse hotellene/andre hoteller/reisemål i Tyrkia? 

tredje april

Hei! Er akkurat ferdig med vinterferien nå, så jeg har absolutt ikke hatt bloggpause. Det er så godt å ha begynt på en ny, mer sommerlig måned nå og det får meg bare til å leite mer og mer etter sydenturer på nettet. Gleder meg til å se hva april har å by på ♥ Skal få tiden til å gå nå med å spille scrabble med Martine og Ritz nå. Blogges!

Har dere hatt en fin påskeferie?

hits