Enkel og sunn middag

God morgen! Sto opp for en time siden, og våknet med følelsen av at hodet mitt var innesperret i en liten plastpose. Så sinnsykt tett i bihulene! Gruer meg til å røyse meg fra sofaen for å lage meg frokost. En headrush av en annen verden ligger vel og venter. Anyways, skal vise dere middagen vi hadde i går!

Mamma hadde vært på besøk hos en venninne da hun var i Tromsø, og tok med seg denne idéen hjem. Det eneste du trenger er tortillawraps, laks og det tilbehøret som måtte passe deg. Jeg valgte tomat, salat og hvitløksdressing i tillegg. Stek først laksen og del den opp i små biter. Så steker du wrapsene i stekepanna med smør i noen få minutter (pass på å ikke brenne wrapsene). Når wrapsene er ferdig, er det bare å ha på det fyllet du vil selv. Det var helt sykt godt!Prøvd det før?

good morningGod morgen alle! Sto opp for rundt en time siden og har bare sløvet på sofaen siden da. Jeg og mamma skal ganske snart ut på en liten skitur for å få rørt litt på oss. Jeg fant et lite oppslagsblad (?) fra iFORM her hjemme som mamma har tatt vare på. Bladet inneholder de 100 sunneste matvarene og litt om hvorfor de er sunne og næringsinnholdet. Jeg å ha et innlegg hver lørdag der jeg "røper" 5 matvarer hver gang. 

Stay tuned!

Oreo-milkshake

Det dere trenger er 1 liters boks med vaniljeis, to pakker oreokjeks og ekstra lett melk. Knus den ene kjekspakken og ha den i bollen. Ha i en fjerdedel av isen ca og bland alt i en bolle med en mixmaster. Hell i litt melk, og blend alt til det ser ut som en bløt røre.Knus den andre pakken med oreokjeks, men i litt større biter. Ha i litt mer is, og litt mer melk og blend alt. Det skal være noen biter med oreo som ikke er knust.

Selvom jeg er veldig dårlig til å forklare, burde dere prøve dette, omså med egne øyemål. Det smakte helt fantastisk!

Marshmellowfondant

Hei! Har brukt kvelden på å øve meg på å lage kakepynt. Har utrolig lyst å lære meg å lage fine kaker, cupcakes og andre bakverk så da er det bare å begynne øvingen. Jeg laget marshmellowfondant i kveld, noe som er en fin erstatning for marsipan for de som ikke liker det. Denne fondanten er noe vanskeligere å jobbe med enn marsipan, men når du smaker på det ferdige produkter vil du synes at det er verdt det! Du kan forresten legge den i en tett boks i fryseren, så holder den seg kjempelenge!

Det du trenger er en pakke marshmellow, melis, vann og figurer for å trykke ut i deigen. Du kan også bruke konditorfarge dersom dette er ønskelig. 

Dersom du ikke skal lage veldig mange figurer, men mest bare øve deg er denne oppskriften fin å bruke. Du kan selvfølgelig doble den eller halvere den etter ditt ønske. 

100g marshmellows
1 ss vann

Ha dette i en stor bolle og ha det i mikroen i omtrent 1 minutt. Marshmellowsen heves ganske mye, så det er lurt å sjekke den innimellom. Når du kan røre den uten at den klumper seg, er den ferdigvarmet. Ha i 1 ss matolje (ikke olivenolje) og rør rundt. Mål opp 250 gram melis og sikt den inn litt etter litt. Hvis dere vil ha en bøy på sommerfuglene når de er tørket, kan dere gjøre det på denne måten.Nyttig tips? Har dere laget dette før?

Oppskrift på favorittsmoothien
1 egg, 2 spiseskjeer yoghurt, masse jordbær, og ca.1/2-1 dl appelsinjuice. 
1 egg, 2 TSP yoghurt, as much strawberries as you want and 1/3 cup of orange juice.

Smoothietesting

Hei!

Sitter her i sofaen, stappmett etter mye smoothietesting. Var på årets første turntrening istad, og istedet for å turne begynte vi året med steinhard styrketrening. En av damene jeg turner med har vært instruktør på det som nå er Stamina hot, og vi fikk virkelig kjørt oss. Etter treningen dro jeg og Espen på butikken og kjøpte masse frukt. Da vi kom hjem begynte vi å styre på kjøkkenet med å teste ut forskjellige smoothier. Banan, kiwi, appelsin, skogsbær og de to sistnevnte sammen. Favoritten min var nok skogsbær-appelsin-smoothien. Bananen smakte jeg ikke på en gang fordi det vet jeg at jeg ikke liker, kiwi ble bare rart og sterkt (?), appelsin ble for kjedelig aleine, men gjorde virkelig susen sammen med skogsbær.

Jeg har ingen mål på hvor mye av hva vi brukte, for det er bare å prøve seg fram. Det er som regel da det blir best! I tillegg til frukt og bær, kan det være lurt å ha isbiter, melk og yoghurt tilgjengelig. Vi brukte helt vanlig vaniljeyoghurt i alle blandingene. Hva er deres favorittsmoothie?

Bakesøndag

Det jeg trodde kom til å bli verdens sløveste søndag, endte med en trang for baking. Siden vi ikke hadde noe annet i hus enn grovmel og noen egg, dro vi til Best og kjøpte ferdig muffinsblanding. Alt sto på engelsk bakpå, og de hadde til og med klart å skrive alle målene med ml. Dere kan tro vi sleit med å finne ut hvor mye det skulle være av hva. Heldigvis står muffinsene i ovnen nå og ingenting har gått i lufta enda. Det skal også være topping med smak av cookies and cream på muffinsene så jeg gleder meg til de er ferdig!

Verdens beste kjæreste ♥

Deilige cupcakes

Helå!

Endelig fungerer blogg.no på hjemmenettet igjen. Det bruker ikke alltid å fungere, noe som er veldig frustrerende. Ikke bra start på bloggingen!

I går brukte jeg dagen til skole, jobb og Vildekos. Vi laget cupcakes (har aldri laget det før!) og de ble himmelske! Vi så fort at det ble sykt dyrt å kjøpe alle ingrediensene til helt hjemmelagde, så vi kjøpte en pakke med ferdig melblanding og glasurblanding. To heldige sjeler kan takke meg for at de fikk seg cupcakes på jobb i dag!

Har bare mobilbilder av herlighetene. Neste gang skal vi lage de helt fra bunn av selv, og enda større. Da blir det kamerabilder!

vann i munnen

Ikke lenge siden jeg kom hjem fra skolen, fordi jeg ble en stund på senteret etter at skolen var ferdig. Var innom Kappahl en tur i tillegg, fordi jeg synes det er så koselig å være der og snakke med de ansatte, selvom jeg ikke er på jobb. Møtte også Benedicte snuppa som stakkars er kjempesyk, så vi ble gående sammen til vi dro hjem, litt før 6. Skal spise opp nå, så skal jeg rydde, så er det kjærestekos!

Herlig middag ♥

Toast alá Elisema!

God kveld i stugooo. Har akkurat spist, og dokumentert faktisk fordi jeg tenkte å vise dere hvordan jeg lager verdens beste toast. Før gikk det bare i ost og skinke, men hey. Det er visst masse andre forskjellige måter å lage det på. Tror jeg har det etter Benjamin. 

Anyways. Det dere trenger er ost, skinke, tomatpuré, oregano, hvitløkspudder, timian, toastjern eller vaffeljern. Jeg bruker vaffeljern fordi da blir hele brødskiva presset ned, ikke bare litt av den.

Smør på tomatpuré på den ene brødskiva, og legg ost og skinke på den andre.

Fra venstre: Oregano, hvitløkspulver og timian.

Strø litt av alt krydderet på brødskiva (smak og behag)


Ta den ut når osten er smeltet og brødskivene begynt å bli litt sprø. Server med et glass (eller fire) med melk, og bon appetit!


Noe dere synes jeg manglet? Eller noe jeg ikke skulle hatt?

Oreo-smoothie

EDIT: Siden halvparten av kommentarene var fra folk som raget fordi jeg skrev smoothie istedet for milkshake, måtte jeg jo gripe inn. Lol, get over it. 

Heisann! Sitter hos Vilde nå sammen med Benjamin, Eivind og henne selv. Blogger fra en fuuucked pc nå så får håpe jeg skriver rett hele veien. Gidder nemlig ikke å rette skrivefeilene! 

Anyways, vi har nettopp laget en helt sykt god smoothie til oss og gutta, så tenker jeg deler oppskrifta med dere!

Det dere trenger er 1 liters boks med vaniljeis, to pakker oreokjeks og ekstra lett melk. 

Knus den ene kjekspakken og ha den i bollen. Ha i en fjerdedel av isen ca og bland alt i en bolle med en mixmaster. 

Hell i litt melk, og blend alt til det ser ut som en bløt røre.Knus den andre pakken med oreokjeks, men i litt større biter. Ha i litt mer is, og litt mer melk og blend alt. Det skal være noen biter med oreo som ikke er knust.

Selvom jeg er veldig dårlig til å forklare, burde dere prøve dette, omså med egne øyemål. Det smakte helt fantastisk!OMNOMNOM!

hits