EyeEm - det nye Instagram?

Har lakt merke til et nytt program for iphone og android, som går ut på det samme som instagram. Ta bilder, legge på filter og rammer og dele de med followers. Lastet det ned i dag, så har enda ikke fått brukt det noe særlig. Har hørt at Instagram kanskje blir å bruke bildene våre på reklamering og annonsering, så da tenkte jeg å gjøre meg kjent med noe nytt dersom det skulle skje. Tror ikke akkurat at de kommer til å bruke mine bilder, men det er lett å misbruke. elisemariea på instagram og eyeem btw! Flere som har prøvd ut eyeem? Og hva er brukernavene deres?Instagram'en eller eyeem'en deres?

Sliter dere med motivasjon? Se her!

Før jeg skriver noe som helst, vil jeg påminne dere om at dette ikke er klipp og lim, men tips jeg har fått fra NLP Trener og Coach Morten Karolius. Kopiering er strengt forbudt!, Selvom dette innlegget er ganske langt, er det virkelig verdt å lese til alle som sliter med motivasjon. 

Når det gjelder motivasjon, har jeg noen tips å komme med.

For veldig mange handler det å utsette noe som "må gjøres" om at det er noe annet som er morsommere å gjøre akkurat her og nå (sånn som facebook, blogging, ja kanskje til og med rydding av rom (som ellers er ganske gørrkjedelig)), mens det som "må gjøres" er laaaangt der borte og dermed kan utsettes litt til, kan det ikke?

Men så vet du at det er noe som må gjøres, og hver gang du tenker på det så får du en ikke fullt så bra følelse, kanskje du blir litt frustrert eller irritert. Og så til slutt, når du har utsatt det lenge nok, bare må du gjøre det som må gjøres. Og jeg tipper det at da går jobben mye lettere enn du først hadde trodd, og så tenker du at det her skulle du bare gjort for lenge siden, for det gikk jo egentlig veldig greit når du først heiv deg til.

Og for å si det sånn; ALLE gjør dette. Som mennesker er vi skrudd sammen sånn. Men det er ikke alle som er klar over det. Det har (i forskjellig forskning) blitt bevist at de som klare å fokusere på langsiktige mål, som f.eks at det blir en bra jobb på de som har gode karakterer på skolen (eller hva enn du vil ha), er akkurat likens skrudd sammen, MEN de har funnet en måte å lure seg selv fra å gå i fella med å utsette oppgavene.

Og her kommer dagens tips: For å lure deg selv til å komme i gang vil jeg anbefale å komme inn i en tilstand av flyt i stedet for den tilstanden du er i nå, den der du tenker at du ikke har viljestyrke, er litt frustrert, irritert osv! Du vet flyt, det du opplever når du holder på med et eller annet der tiden bare flyr av gårde og du bare får gjort en masse. Som om tiden står stille. Du har garantert hatt sånne opplevelser. Tenk tilbake på en gang du virkelig var i sånn flyt og lat som om du er der igjen nå. Forestill deg det så sterkt at det er som om du var der, du ser det du så, hører det du hørte, føler det du følte. Eller enda bedre, gjør noe som du vet får deg i flyt. For meg hjelper det f.eks å høre en viss type musikk. Whoooosh så er jeg i flyt. Kanskje en kort løpetur er det som skal til? Hva vet jeg? Det vet du!

Og med en gang du er i den følelsen av flyt, så kjør på med det du må gjøre, og legg merke til at det går mye lettere, og vips har du lurt deg selv... og det er en god ting, for da er det ikke grenser for hvor langt du kommer til å nå!!

Mulig alt det her høres veldig rart ut, men det fungerer! Og hvis det ikke er flyt som skal til, ja så er det kanskje en annen tilstand/følelse som fungerer for deg.

Poenget, og det her er virkelig gull, er at når du merker at du har en godfølelse, så kan du koble den følelsen til f.eks noe du sier inni deg eller høyt, eller noe du ser for deg eller at du gjør et eller annet. Hvis du en gang merker at "oh wow, nå er jeg i en skikkelig bra tilstand/følelse", er fokusert e.l. så kan du koble det til at du f.eks knytter handa og sier "oh yeah!" inni deg selv. 

Og når du har gjort det ca 5 - 7 ganger, så vil hjernen ha lært at "knyt handa og si "oh yeah" inni meg" = få tilbake den gode følelsen/tilstanden. Så f.eks rett før du skal ha eksamen eller noe, kan du kjøre "knyt hand, oh yeah" og plopp! er du akkurat der du trenger å være.

Det må selvfølgelig ikke være "knyt hand, oh yeah", det kan være hva som helst og det kan være koblet til hvilken som helst følelse. Følelse av sterk, følelse av fokus, følelse av å være best i verden, følelse av selvsikkerhet, hva som helst.

Jeg tipper at du allerede nå kan tenke deg en hel masse situasjoner der det kan være smart å flippe over på en annen følelse, kan du ikke?

Det å kunne gjøre sånne her saker vil garantert ha massiv effekt på deg, det du presterer og dine resultater... og ikke minst vil du lære masse om deg selv + de rundt deg vil nok ikke skjønne hva som har skjedd.

Bare noen tips fra meg. Det er blant annet dette toppidrettsutøvere lærer seg av coachene sine. Og det er en grunn til det 

Morten

Tips til å få seg jobben du vil ha

EDIT: KONKURRANSEN MIN AVSLUTTES I KVELD KLOKKA 20.00. MELD DERE PÅ HER.

Heisann! Tenkte å skrive et lite innlegg om hvordan dere kan få dere jobb, fordi det er alltid kjekt å ha ekstra lommepenger og å få erfaringer i jobbsamfunnet, tidlig! Du må ikke forvente å få jobb på første forsøk. Noen er så heldige, andre ikke. Her er noen tips til dere som jeg har brukt for å få meg jobb. 

Først og fremst: tenk over arbeidsplasser der du tror du hadde passet inn, og som er lett tilgjengelig. Det lønner seg ikke så veldig å få seg en jobb der du verken trives, eller har vanskelig for å komme seg til.

Nr. 2 på lista: Sett deg ned og skriv en formell søknad der du blant annet har med navn, adresse, mobilnr og fødselsdato, hva du gjør om dagene (dersom du går på skole, er det viktig å få det med så de ikke setter deg opp på jobb i skoletiden), så er det veldig lurt å ha med eventuelle tidligere erfaringer. Spør lærerne dine (eventuelt norsklærer), foreldre eller noen som kan det, om hjelp. 

HER er en mal på en formell søknad. Bla ned til side 2.

Når du leverer søknaden, lever den ansikt til ansikt. Da er det lettere for arbeidsgiveren å få et godt førsteinntrykk av deg. Dermed er det lurt å kle seg ordentlig. For eksempel å kle seg i normale hverdagsklær og ikke joggeklær, være velstelt og møte dem med et smil. 

Dersom det ikke funker, ikke bli lei deg. Det finnes masse forskjellige muligheter. Lever søknad til alle plassene du kunne tenkt deg, og om du får tilbud flere plasser, da er det ikke vanskelig å takke nei til noe. Prøv igjen flere ganger, og spesielt til jul trenger butikkene ekstrahjelp. 

Kan skrive om hvordan jeg fikk min jobb i et annet innlegg, så det ikke blir alt for langt.

Hva synes dere om tipsene?

Anbefaling av bilderedigeringsprogram

Hei! Har lastet ned bilderedigeringsprogrammet GIMP (gratis, og kan lastes ned her) på pcen min som jeg kan bruke for å redigere bildene helt generelt. Dette er det beste (og enkleste) programmet jeg har vært borti, og det er kjempemorsomt å bruke. Det er veldig lett å redigere bildene helt generelt, og de blir kjempefine. Har laget noen (merk: mange) eksempler til dere, slik at dere får se hvordan det fungerer. 

Det er på menylinja oppe, der det står ''farger'' (om dere ser det), jeg har gjort alle endringene.

Disse to bildene er begge to redigert på ''kurver''. På det øverste bildet dro jeg kurven opp, og på det nederste dro jeg den ned. Dere skjønner det når dere ser det.

Disse tre bildene er redigert på ''mindre metning''. Her er det tre forskjellige ferdiordnede typer. Det øverste er Klarhet, det mellomste er Gjennomsnitt og det tredje er Lysstyrke. Jeg likte best den siste innstillingen!

Alle disse fire bildene er redigert i ''Farg...''.

Jeg anbefaler alle å laste ned dette programmet. Lett, gratis og kjempebra! 

Hva synes dere om bildene?

Tips til mykere blitz

Heisann! Fikk et lite tips fra en venninne for noen dager siden som jeg tenkte å fortelle dere. Det er i hovedsak til dere med speilreflekskamera, fordi her skal vi gjøre noe med blitzen for å ikke gjøre bildet så "hardt".

Du trenger:
- Tape
- Bakepapir
- Speilrefleks 

Som alle vet, hjelper blitzen til å lyse opp omgivelsene. Noen ganger kan lyset bli for sterkt og vi/gjenstandene på bildet blir blendet. Et veldig godt tips da er å feste bakepapir over blitzen når du tar bilder. 

Dette fungerer sinnsykt bra, så jeg har tatt noen eksempler til dere. Det er ikke på alle eksemplene det vises like godt, men det funker utrolig bra. Sminkeløs meg. Jaja, dere ser forskjell her!Akkurat i dette tilfellet var det bedre med vanlig blitz (høyre), men dere ser forskjell her og.

Hva synes dere om tipset? Visste dere det fra før?

maxfactor - false lash effect mascara

I dag har jeg testet ut mascaraen jeg vant i pink it up-konkurransen. Innlegget kommer seint på kvelden fordi jeg har testet ut mascaraen ved å bruke den en hel dag, etterfulgt av trening. 

Først må jeg bare si at mascaraen var amazing! Den klumpet ikke, og gav fra seg akkurat passe nok mascara til at det ikke skulle se helt naturlig ut (det er kjedelig), men heller ikje på kanten til å bli for mye. 

Vanligvis bruker tørkede lag av mascaraen på øyevippene å knekke og falle av slik at det ser ut som at vi har grist med mascara under øynene. Denne gjorde ikke det, men det motsatte. Det er ikke så mye annet å si enn at jeg er kjempefornøyd med denne mascaraen og den er virkelig verdt pengene!

Her har jeg ikke en gang brukt vippetang, så tenk så fint det blir med det :)

Bruker dere denne mascaraen? 

MaxFactor - Lipfinity Lasting Lip Tint

EDIT:  Den er nr. 04!

Fant ut at den første i MaxFactor serien jeg skulle vurdere, er leppestiften jeg fikk. Så lets go!

Påføring:

Den fungerer som en tusj; den er ikke klissete, og ser ut som en tusj. Det er derfør påføringen er som en lek, du bare fargelegger leppene dine og får et sykt fint resultat.

Utseende og holdbarhet:

Jeg bare elsker denne leppestiften, fargen og alt. Jeg tror jeg fikk den perfekte farge i posten, men så er jo jeg så feig at jeg ikke tør å stæsje meg opp på slike spesielle måter heller, men neste gang jeg skal ut altså, da ligger denne og venter i sminkepungen. 

Det som også er så bra med tusj-effekten, er at den tørker inn i leppene, så du kan kysse/drikke osv så mye du vil uten at den verken legger spor på glasset, renner eller forsvinner. God damn I løøøøw it ♥


Ble ikke så bra på bildet, men det er nydelig i virkeligheten!

 

Hva synes dere om vurderingen? Kanskje det kommer en vurdering i morgen og, så hva vil dere at jeg skal vurdere? Maskara, Eyeliner eller smokey øyeskygge?

Anbefaling av blogg

Heisann! Har kommet over noen nye blogger som jeg har rangert som favoritter i det siste, og tenkte å anbefale en av dem. Når jeg kjeder meg og helst vil ha noe å lese om, bruker jeg å lete etter navn på blogglista som jeg ikke har sett før. Jeg gikk innom noen som hørtes ukjent ut og elsket bloggen etter to innlegg.

Jenta bak explode.blogg.no har gjort en veldig god jobb. Hun blogger om hverdagen sin, men på en spennende måte. Hun bruker bilder og tekst veldig godt og jeg anbefaler denne bloggen på det sterkeste!

Hun er en nydelig jente, og tar seg veldig godt ut på alle bildene. Har festet bloggen hennes til bokmerkelinja under søkeruten i Chrome. Der blir den liggende!

Leser dere bloggen hennes? Hvilke blogger leser dere?

Gudinne innen sminke og utseende

Veldig ofte når jeg kjeder meg går jeg på youtube for å se om jeg finner noe underholdende. Denne gangen ble det Michelle Phan. Hun lager alle mulige videoer og tutorialer om skjønnhet, og mine favoritter er sminkevideoene hennes selvom de får meg til å føle at jeg bruker sminke helt feil. Hun er helt sykt flink til det hun gjør, og jeg anbefaler dere å se youtubekanalen hennes her. 

 

 

 

Hva synes dere om tutorialene?


Mer trafikk på bloggen?

Hei! Tenkte å anbefale noe som jeg regner med ALLE vil vite om. Det er en side der det eneste du gjør er å lage deg en bruker gratis, og samle poeng ved å surfe på alle bloggene som er registrert der. Det er slik det foregår, så det er slik du får mer trafikk på bloggen. 

1. Gå inn på bloggtrafik.nu (link) og registrer deg GRATIS
2. Logg inn på eposten din for å godkjenne profilen din.
3. Logg inn og begynn å surfe/samle poeng!

Dette er også en utrolig bra måte for å finne nye blogger å lese. Det er i alle fall slik jeg gjør det. Så ikke glem å registrer dere i dag! 

Seinere når dere skal inn på siden, husk å ikke gå inn på BLOGTRAFIK.NU med bare en G. Da kommer dere feil.  

Var dette tipset nyttig?

Vil du ha flere besøk på bloggen?

Her er en facebookside der dere kan poste bloggene deres, innlegg dere er veldig fornøyde med, eller noe annet som har med blogging å gjøre. Jeg tenkte å anbefale denne gruppen fordi det er så mange der ute som er så sinnsykt desperat etter å få flere lesere og kommentarer at det går utover andre på en irriterende måte. 

I alle fall, gå inn her og lik denne siden og post så mange innlegg dere vil. Det er bare 58 personer som liker gruppen, men det hadde vært enda mer moro om det var litt mer aktivitet der inne. Så spre budskapet!


Kjenner dere til gruppa fra før av, eller fikk dere vite om den nå?

Anbefaling av sminkefjerner

Mamma driver alltid og maser på meg at jeg ikke burde bruke sminkefjerner i serviettutgave fordi de er som oftest alt for sterk for huden og at huden blir stygg og ødelakt når jeg blir eldre. Så jeg fant ut at jeg skulle prøve ut noe annet heller, noe som skulle være bra, og ikke ødeleggende. 

Først fjerner jeg øyesminke med litt av Decleor Paris på en våt bomulspad. Så smører jeg litt av dette i hele ansiktet og tar en våt klut og vasker det av igjen. Her bruker jeg å vaske litt ekstra så jeg får bort all kremen. Nederst på tube-flaske-greia står det at den inneholder rensemelk, toning lotion (aner ikke hva det er, men det funker IAF) og øye-sminkefjerner. 


Jeg har ganske glatt hud i ansiktet og ingen kviser, så dette funker utrolig bra! Dessverre vet jeg ikke hvor det er kjøpt, men slike ting er lett å få tak i. VICHY kremen kan fåes på apoteket om jeg ikke tar veldig feil.

Bruker dere sminkeservietter eller kremer til sminkefjerning?

By the way: vurderingene og sminkevideoen kommer i løpet av dagen/kvelden. Meld deg på vurderingsrunden her.

En slik blogg fortsetter jeg å lese

Her er noen tips jeg legger stor vekt på når det kommer til blogglesing. Jeg er ikke så flink selv i alle disse ''kriteriene'', men jeg gjør mitt beste. Det er ingen fasitsvar på hvordan en bra blogg burde være, så dette er mine personlige meninger.

Om du blogger om at du har vært på stranda, legg ut bilder fra stranda den dagen. Ikke legg ut et random bilde fra juleballet i fjor. Heller ikke bruk samme bilder i mange forskjellige innlegg, eller bare google bilder. Skaff deg et kamera og varier bildebruken!


Noen enkle kriterier her:

- Ha hvit bakgrunn og en skriftfarge som er lett å lese
- Ikke bruk masse smilyer og hjerter hele tiden. Det ser bare rotete ut.

- Pass på skrivefeilene. Om dere sliter med det kan dere omså forhåndsskrive innleggene i et skriveprogram som har automatisk retting. For eksempel Microsoft Office Word. Dette har jeg og måtte gjort av og til.  


Her er det også enkelte kriterier jeg holder meg til:

- Ha et stilrent bloggdesign med lite ''dilldall'' overalt.
- Om dere isåfall skal ha noe voldsomt på bloggen, spar det til headeren.
- Bruk lyse farger, og farger som matcher. Helst ikke svart bakgrunn, header med 1103901 forskjellige farger og grønn bakgrunn på innleggene. 

- Om du koder design selv; pass på at det ser bra ut på innlegg, kategorier og arkiv (maler), og ikke bare på forsiden. 

- Om du bruker ferdigdesign; for guds skyld. La ikke profilbildet og headeren ha denne skriften ''Header her'' og ''Profilbilde her''. Det er meningen å fylle ut disse plassene. 


Noen liker å lese om nyheter, andre liker å lese om mote. Jeg for min del liker å lese om alt. Jeg liker at en blogg har veldig varierende innlegg, og ikke bare innlegg i en bestemt kategori. Det kan ofte bli kjedeli. Jeg liker også at bloggerne oppdaterer ofte, slik at ikke bloggen blir stående i flere dager med samme innlegg øverst. 


Dette er favorittbloggen min. Her henter jeg veldig mye inspirasjon, og det samme gjør jeg hos tcmn. Jeg tror en av grunnene til at jeg liker best tcmn og sophieelise er at siden de bor i nord, bare 2-3 timer unna meg, virker alt mye mer realistisk. Alle bloggene nede i sør-Norge blir så eventyraktig for meg siden det er så langt unna. 

Hva synes du om tipsene? Har du noe å tilføye/trekke fra?

Anbefaling av blogg

Vanligvis synes jeg veldig mange fotoblogger er kjedelige og ''tomme'', nettopp fordi de bare tar bilder av blomster, dyr, natur, vann osv. Det er bare en fotoblogg jeg leser, og det er tanjasfoto.blogg.no. Hva jeg finner interessangt på bloggen hennes er alle photoshootene av mennesker. Hun er utrolig flink å ta bilder, og jeg beundrer fototalentene hennes virkelig. Best av alt kjenner jeg alle på bildene som oftest, og det gjør bloggen enda mer spennende.  Dere burde virkelig sjekke ut denne bloggen. Karakter 6 fra meg!

En liten smakebit!Alle bildene er tatt av Tanja.

Anbefaling av hudprodukt

Kom over en liten flaske i morgest som har stått i et skap kjempelenge uten at noen har brukt den. Dette viste seg å være en krem mot irritert hud, og hva er det som er en av di største luksusproblemene om sommeren? Jo, nemlig myggstikk. Jeg bestemte meg for å prøve denne ut, og den var helt sinnsykt bra! 

Jeg sprayet litt på myggstikket og smurte det utover, og det gikk ikke mer en et halvt - et minutt, så fungerte den, og kløen har holdt seg unna siden da. 

Jeg aner desverre ikke hvor den er kjøpt, men du får sikkert lignende ting på apoteket. A-DERMA Avoine Rhealba

Penger og slikt...

Jeg tenkte å skrive om et veldig omfattende og viktig tema; penger. 

Hvordan er det med ungdom i dag og penger? Jeg synes at alt for mange folk på min alder bruker penger uten å tenke seg om. Det går for det meste i tv-spill, sminke & klær, godteri, og diverse internettjenester. Hvor får alle pengene fra? 

Vel, jeg får 1000 kr i måneden, men for de pengene skal jeg kjøpe alt jeg trenger selv. Sminke, klær, godteri, hårprodukter... ja alt som måtte falle meg inn. Bortsett fra hverdagsmat og slikt.

Enkelte får like mye penger (+ - ) som jeg får i måneden uten å gjøre noe som helst, og de pengene kan forsvinne fort som bare det. Men likevel går de tilbake til foreldrene å spør om mere penger. Personlig har jeg ikke hjerte til å gjøre det. Jeg prøver å spare penger, og bruke de på mer fornuftige ting, selvom det av og til er vanskelig.

Mine sparetips:

♥  La bankkortet ligge igjen hjemme når du drar på skolen. Spesielt for de som går til og fra. Det er alt for lett å ta en uventet spasertur på butikken.

♥ Når du får penger, i måneden eller i uken eller whatever, så legg av litt av pengene i en sparebøsse eller en lur plass der du ikke henter penger uten vidre.

♥ Spør deg selv om du virkelig trenger det, eller om du bare vil bruke penger. 

♥ Sett litt og litt inn på en sparekonto i banken der du ikke kan hente penger uten tillatelse fra mamma og pappa.

♥ Når du begynner på vgs (om du ikke går der fra før av) er det mye som vil friste deg i kantina. Få foreldrene dine til å kjøp inn frukt og godt pålegg som du liker, og lag deg en herlig lunch å ta med på skolen.

♥ Få deg en jobb og tjen ekstra penger selv!Så noen spørsmål til dere:

- Hvor mye får du av foreldrene dine ca hver måned/uke?

- Hvilke sparetips bruker du? 

- Hvordan er din økonomi?

motehus.no - salg

Følg min blogg med bloglovin

God morgen alle! Jeg brukte hele gårkvelden på å se på kvær på nettsider i går, og fant meg en side jeg kommer til å bli fast kunde av. Den heter motehus.no og dere har sikkert besøkt den før, men jeg anbefaler dere å gjøre det igjen. De har kjempemye fint til under tusenlappen på salg!

Bruker dere å handle på motehus.no?

epic movie

Er det en film jeg aldri blir lei, så er det Epic Movie. For de som ikke har sett den, så er det en komedie med forskjellige klipp fra forskjellige familiefilmer, men klippene er parodiert og vridd om på. Charlies sjokoladefabrikk, Narnia, Da Vinci, Pirates of the Caribbean osv. Det er en av de morsomste filmene jeg har sett, og jeg anbefaler den på det sterkeste! 

Har du sett filmen, isåfall; hva synes du?

Kategorier

·         Bilder

·         Blogg

·         Gullkorn

·         Hverdag

·         Inspirasjon

·         Meninger

·         Musikk

·         Om meg

·         Outfits og accessories

·         Reise

·         Rommet mitt

·         Shopping

·         Skole

·         Tips og anbefalninger

·         Turn

·         Videoer

          Bloggdesign

hits