Turnåret 2012

Begynner årets andre blogginnlegg med å beklage at jeg ikke har blogget noe i romjula. Har heller tilbringt tid sammen med Espen og familie istede for å blogge. Så nå er det vel klart for min nyttårstale, som kommer til å være kortere enn noen ganger. Skulle akkurat til å skrive at 2012 ikke har vært noe mer spesielt enn alle andre år, til jeg kom på alt som har skjedd i år. Har oppnådd kjempemye innenfor turn og ikke minst kapret verdens beste gutt. 

Det hele og det store begynte med GFL i troms, som ble arrangert i Tromsø. Vi var fem konkurrerende lag, og vi ble fylkesmestere i show og oppvisning. I en lang sommer med venting på svar om vi kom med på NM, var vi i Portugal på Eurogym, sammen med 5000 andre gymnaster fra Europa. Veldig lærerikt, morsomt og drepende varmt med 46 grader på vår første oppvisningsdag, ute, midt i en steinbelagt by. Ohnoes....

Høsten kom, og endelig fikk vi svar fra NGTF. Vi var trekt ut til å delta i NM sammen med 13-14 andre lag fra hele Norge, hvor rundt 30 var påmeldt. Der ble vi norgesmestere i liten tropp, og feiret på fridays. Vi hadde turnkafe for å tjene inn penger, mange dugnader og oppvisninger og mye omslag i media. Dette har vært det beste turnåret ever, og jeg gleder meg ekstremt mye til å begynne sesongen igjen der blant annet Landsturnstevnet på Hamar 26-30.juni venter på oss. Allerede fra mandag av, er vi begynt.

Beklager uklåre bilder. Brukte mamma sitt kamera siden mitt er i leiligheita.

Årets turn-oppturer

Hei! 

Siden jeg har vært fraværende fra bloggen ganske lenge nå, tenkte jeg å bare fortelle litt om hva som har skjedd i det siste. Det er to høydepunkter som dominerer, og såklart har de med turn å gjøre. 2012 har vært et sykt bra år for turngruppa vår da vi har reist en del og koset oss maksimalt! Håper på et like bra, om ikke bedre 2013!

Gym for life Norge 2.-4. november.

Som kanskje noen av dere husker fra april i år, var Finnsnes IL turn med på en show og oppvisningskonkurranse i Tromsø. Der konkurrerte vi mot Sørreisa, Salangen, Bardufoss og Tromsø, og FIL tok seieren og ble gullvinnere. Vi ble da sendt inn til vurdering, sammens med mange andre tropper i hele Norge. I september fikk vi vite at vi hadde klart å kvalifisert oss til Norgesfinalen som skulle være i Oslo 2.-4. november. Vi bestilte billettene og begynte med innsamling av penger. 

Plutselig var dagen vi hadde ventet på lenge der, og vi reiste sammen ned til Oslo. Vi shoppet mye, spiste mye drittmat (hehe..) og hadde det sykt bra. Så kom generalprøven, noe som er en av de verste generalprøvene vi noen gang har gjort. Vi la det bak oss, og bestemte oss for å gjøre det så godt vi kunne på selve konkurransen. 

Dagen etterpå var det opp tidlig for å dra i hallen, og for å få unnagjort noen møter, sminking, spising osv. Etter noen timer begynte hallen å fylles opp av tilskuere, og vi var sykt spente. Nivået var så sykt bra at jeg hadde blitt glad så lenge det ble palleplass!

Etter oppvisninga defilerte vi inn, og nervene var på plass hos alle. Det var en utrolig rar måte å lese opp plasseringene på, men da vi hørte FIL på førsteplass dunket hjertet mitt enda hardere og det gikk ikke opp for meg før lenge etterpå. Vi ble NORGESMESTERE!!! Så sykt herlig følelse skal man lete lenge etter!!

 

Kretsmesterskap 25.november

Hadde aldri vært med på KM før dette så det var kjempespennende. Det konkurrertes i frittstående, show og oppvisning, tumbling og trampett. Totalt var det rundt 60 innslag så hele dagen gikk til dette! Da fikk vi 2.plass og er fornøyd med det! 

Gleder meg sykt til neste sesong, og er allerede i tøyinga til spagaten. 

Driver du med idrett?

FIL-turn til Portugal

Hei! 

Har akkurat kommet hjem fra fotograf Lena Sørensen. Var der med hele ekstratroppen til FIL turn for å ta bilder til sponsorbrev og en reportasje i Grønn Genser (FIL-bladet). Har vel kanskje skrevet litt om dette før, men det er lenge siden så jeg tar opp temaet igjen!

FIL Turns ekstratropp som består av 15 medlemmer, har bestilt tur til Portugal der ca. 10 stk skal være med. Vi skal dra til Portugal 13.juli - 20.juli for å delta på et stort stevne som kalles Eurogym. Der vil det være 5000 turnere fordelt på mange forskjellige land. Vi skal ha masse oppvisninger, workshops og vi skal kose oss sinnsykt. 

Det er første gang at noen i FIL turn gjør noe slikt, så det er derfor det skal skrives reportasje om oss. 

Vi skal også delta på Gym For Life som arrangeres under voksenturnstevnet i Tromsø 28.april-29.april. Første gang det arrangertes var i 2010. Da deltok trenerene våre, og de kom så langt at de vant Gym For Life Norge med Fredrikstad. Året etterpå kom vi på andreplass i fylket, men ble ikke trekt ut til å være med i Gym For Life Norge. Satser på at vi har lykken med oss i år og, slik at vi kommer enda lengre!

Hadde en video fra programmet vi kom på andreplass med, men klarte ikke å dele den på bloggen....

Driver dere med sport?

turnpia

Hei! Endelig har snillesøte Ida ordnet meg ny header, så nå håper jeg blogglysten kommer sånn smått tilbake. Jeg ble kjempefornøyd med den, forresten!

Har hatt en ganske bra dag i dag. Fikk sove lenge fordi jeg skulle til poltiet og ordne nytt pass (til Portugalturen med særtroppen), bare matte og samfunnsfag på skolen (ellers fritimer), og turning på kvelden. Klarte å forstue fingeren min i en flick-flack i går, så har gått med teip på i hele dag. 

Elleeeers, begynner araber-bakoversaltoen min å se noe bra ut endelig. Har klart den lenge, men har aldri gjort den helt rett. Nå blir det pirking! Har videoer på telefonen, men er usikker på om jeg skal legge de ut.. 

Skal skrive ferdig geografirapporten nå!

 

Bustetroll #1..hallaballa

Driver å fikser på designet mitt nå, så inntil jeg får mekket sammen en grei header, blir det slikt som nå. 

Hadde en hel haug med lekser i dag, og bestemte meg for å droppe bosuball-treninga jeg hadde planlagt å dra på. Krysset ut facebook, satt på chill musikk og begynte. Det tok kortere tid en jeg trodde med leksene, så jeg dro på treninga likevel. Bosuball er ganske intenst med høy puls. Derfor var jeg god og varm i leddene når jeg kom hjem.  

Satte meg ned og tøyde pittelitt, før jeg gikk rett til spagaten. Det absolutt aller beste med å tøye til spagaten, er faktisk å sette seg ned i den til det gjør så vondt at du har lyst å dø. Elsker den følelsen, og med den innstillingen kommer jeg fort ned. 

Her er resultatet etter i dag

Nesten nede nå. Hæppiiiiii!!!Ekstratreninger og særtropp

Hei! Har ikke blogget på tre dager nå, fordi jeg rett og slett har glemt det av eller hatt lite lyst. Anyways, kan jo fortelle dere at jeg (og forsåvidt alle andre som prøvde seg) kom med på konkurransetroppen, så nå blir det Gym For Life i mai (?) og verdensstevne i Portugal til sommeren. Gleder meg som en liten unge!! Vi blir å begynne med treninger på onsdager nå i tillegg til mandager, så disse to dagene er automatisk dårlige dager for blogging. Skal prøve så godt jeg kan selvom det blir mye stress.

Har brukt dagen min i dag til skole, jobb, litt pugging til naturfagsprøven og avslapping. Skal finne senga snart, så er det opp tidlig atter en gang i morgen. Heeerlig t-skjorte!

 

Drømmegymtime

Hei! I dag hadde vi den beste gymtimen vi har hatt på lenge. Valgfri aktivitet sto på planen, og jeg valgte såklart turn sammen med Cecilie og Martine. Siden vi har uttak til særtroppen den kommende mandag, valgte jeg å tøye litt på spagaten og øve litt på generelle kriterier som jeg må ha inne til da. Gleder meg til uttaket!

Etter en stund var fotballguttene gått lei, og vi som turnet fikk ''besøk'' om jeg kan kalle det for det. Det var kjempemorsomt å se guttene turne, og jeg skal ikke legge sjul på at de var flinke og! 

Snart helt nede nå, juhuuu!! 

Kanskje jeg tar turen til Friskhuset seinere og da blir det enda mer tøying! Må være nede i spagaten til mandagen, og om jeg er ekstra optimistisk tror jeg at jeg klarer det og!

BILDENE FRA JULEOPPVISNINGA

Har sett at han gutten i videoen jeg la ut i går, har laget en ny video, der han innrømmet at alt var tull. Såklart er ikke dette noe stas, men konsentrer dere heller om budskapet hans!skal virkelig skjerpe meg nå

Hei og god morgen! Har vært så sløv i det siste med bloggingen, og såvidt orsket å blogge. For å være ærli har det vært sykt godt, men nå er det slutt på dette. Fra og med i dag skal jeg minst blogge 2 innlegg om dagen, hvis ikke mer. Jeg har mine sløve perioder, men nå er det over og ut til det! 

Anyways, i dag er dagen vi har ventet på en god stund nå, nemlig juleoppvisninga til FIL Turn. Så og si den eneste grunnen til at jeg har gledet meg sinnsykt til denne dagen, er nettopp fordi jeg skal være ballerina. Dere husker når vi var småe og bestandig ønsket å bære rosa strutteskjørt og være ballerina? Endelig er drømmen oppfylt!! Haha...

Tar kameraet med meg i hallen, så blogges vi i 18 tiden (hvis jeg ikke mobilblogger, noe jeg garantert gjør. I love bloggappen! ♥)Jeg er også utstyrsansvarlig, så får se hvordan det går!

Hva skal dere i dag?

turntrening next

Stikker på turntrening om ikke lenge, og gleder meg til å turne siden jeg var syk sist gang. Tror vi blir å snakke en del om uttak til konkurransetroppen som blant annet skal være med til Portugal til neste sommer. Det er nesten så jeg synes synd i de som ikke kommer med, fordi regner med konkurransetroppen blir å ha det forferdelig gøy på alle konkurransene! Huff, nå ble det alt for mye ''konkurranse'' her. 

Hvilken sport driver dere med?

turntrening

Heihei! Som vanlig er mandagene mine ganske travle siden jeg har skole fra 0800-1530, så har jeg turntrening fra 1930-2200. I grunn gjør dette meg ingenting siden jeg elsker å turne. Det var mye verre før når jeg var trener i tillegg fordi da begynte jeg på trening klokka 1700. Da var såklart skoledagene kortere.

Anyways, nå stikker jeg snart på turntrening som dere har fått med dere, så skal jeg også til mamma en tur og se etter ladderen til kameraet så jeg snart kan få fyre i gang en videoblogg! Synes i grunn det er ganske morsomt å lage videoblogg, hehe. 

Får håpe treninga i dag er så effektiv at jeg får tøyd litt til spagaten igjen!

Driver dere med noen sporter?

Stoka på nytt turnår!

Sitter bare her i sofaen jeg og gjør ingen verdens ting. Jo, en ting da: venter på Benjamin. Han har vært i Oslo i dag, og håper bare han kommer hit i stedet for å dra hjem. 

Har faktisk vært på turntrening i dag også, og kommer til å trene turn hver mandag og fredag framover. Grunnen til at vi har på fredagene også nå er fordi vi starter opp en konkurransetropp. Gymnastene på konkurransetroppen har trening mandag, sammen med resten av 12-18 år, bare en time lengere. 

Jeg vet ikke om dere husker at jeg har blogget om Gym for life? Anyways, innlegget kan dere lese her. Selv om vi kom på andreplass, kom vi ikke vidre til Lillestrøm, noe jeg er i grunn skuffet, men også glad for. Det er fordi da planlegger vi i konkurransetroppen å dra på verdensstevne i Portugal til sommeren. Jeg gleder meg siiinnsykt til å starte ordentlig opp med den nye troppen og ikke minst stevnene og konkurransene vi har i vente. TURN ♥

Driver dere på med sport?

Turntrening next!Drar på turntrening nå!

Min lidenskap

Mens Benjamin sitter i sofaen og gamer, sitter jeg i andre enden i stua og ser på videosnutter fra Gym for life Norge fra i fjor. Det er så mange fantastisk brae program, løft, triks og alt mulig og jeg blir så fasinert! 

Denne konkurransen er først i fylkene, og de som går vidre derfra kommer til konkurransen over hele landet. De som vinner der går vidre til Gym for life world. Våre flinke trenere kom seg selvfølgelig helt til Sveits der verdensgymnastreadaen er nå, og hele troppen gleder seg til de kommer hjem med bilder og videoer. 

Om ikke jeg hadde spist et tonn med godteri de siste timene, hadde jeg tatt meg en joggetur nå for å begynne å tøye på spagaten i det minste. Jeg er så sinnsykt gira for å komme videre. Det hadde vært en drøm som kom i oppfyllelse!

Jeg gleder meg så sinnsykt til høsten for da begynner turnsesongen igjen, og da begynner jeg på toppidrett - turn. Finnsnes IL Turn. To av turnerne her er våre trenere. 

Fredrikstad Turnforening. Her er en av de turnere jeg ser mest opp til. De er så flinke!

Salangen Idrettsforening. Om jeg fortsatt hadde bodd i Salangen hadde jeg mest sannsynlig gått på samme turntropp som disse flinkingene.


Gotta love them ♥

Hvilken sport driver dere med?

I morgen er jeg ferdig med SOIL!

Jeg er så sykt trøtt nå, men det har jeg all grunn til. For det første sto jeg opp alt for tidlig i dag, før vi skulle dra til Sørreisa. Så da vi kom dit var det en god del venting før vi hadde trening, så defilering. Defileringa var det og en god del venting på, og jeg hadde aldri sett for meg en slik varm dag, så der sto jeg med svart joggebukse og defileringsjakken. 

Da vi kom tilbake der fra var det litt avslapping før det var middag. Holdte til og med på å sovne av i bussen tilbake, og se på klokka!

Men skulle heller ønske jeg fikk tilbringt denne deilige sommerdagen hjemme, i stedet for på barnestevne. Se så fint!2.plass i årets Gym for life!

For litt over en time siden kom jeg hjem fra det beste turnstevnet jeg har vært på. Jeg oppsummerer dag for dag!

Fredag:

Ingenting spesielt skjedde, annet enn at vi hadde trening i to timer for å pirke på siste rest.

Lørdag:

Jeg kom i hallen i 11-tiden, og da var det diverse aktiviteter som dans, zumba og tumbling og trampett for de som ville det. Jeg var ikke med på noen av delene, så jeg og noen andre på troppen turnet litt for oss selv.

Kl.1600 stilte vi opp til defilering, og stevnetell og medaljer ble delt ut. Etter det begynte selve konkurransen. Vi skulle egentlig være først ut, men så hadde Salangen to tropper, og vi ble dermed nr.2 ut på gulvet. Vi gjennomførte programmet sykt bra! Kjempebra synkronisering og ikke minst sjarmering! Vi syntes selv at våre største konkurrenter var Bardufoss og Salangens andre tropp.

Etter konkurransen var ferdig, skulle alle troppene som var med (5 tropper, 6 forskjellige oppvisninger) gå ut på gulvet og få vite 1, 2, og 3.plass. Dommerene sa at det var veldig veldig tett, noe som gjorde oss veldig spente. De begynte med å rope opp 3.plassen, som ble tildelt Sørreisa. Så ropte de opp 2.plassen som vi fikk, og Bardufoss fikk 1.plass. Fortjent synes jeg!

Så dusjet vi og ordnet oss til festmiddagen og dro nedover der arrangementet skulle holdes. Etter middagen gikk vi opp til Camilla (den ene treneren vår) og pyntet oss der. Vi bestemte oss for å skrive lapper til dem og legge dem på stuebordet siden vi var alene hos henne. Kjempesøte lapper om at de er verdens beste trenere osv osv.Så dro vi ned igjen, og det var kjempefint pyntet! Så dro jeg hjem til Benjamin og la meg på sofaen full av smerter fordi jeg var så sliten!

Søndag:

Dette var selve oppvisningsdagen til ALLE som deltok på stevnet i tillegg til våroppvisningen til FIL turn. 

Uheldigvis er turnsesongen over, men vi håper på masse treninger i sommer! FIL's video av oppvisningen vår ble trekt ut og sendt ned til de som styrer Gym for Life i hele Norge. Så om vi er trekt ut til å delta i Lillestrøm i oktober, trenger vi massemasse trening!

Det ble tatt fotografier av en profesjonell fotograf på Black&White partyet, som vil bli lakt ut seinere.

Siste update før jeg drar

Tidlig oppe i dag ja, fikk ikke pakket ferdig i går. Men nå innser jeg jo at det er dumt å stå opp 2.5 timer før jeg drar. Gaaad!

Var så nervøs i morgest når jeg skulle spise frokost at jeg bare var kvalm og ikke ville ha mat! Får håpe det går sånn nogenlunde bra i dag på konkurransen i allefall! Skal se om jeg får i gang en mobilblogg, om det ikke blir problematisk. Tror nemlig at mobilen min er sperret for slikt.


Drømmehelg!

.. Fordi jeg skal turne hele helgen. Det er voksenkretsturnstevne, oppvisning for resten av FIL turn OG Gym for life challenge på to dager. Og selvfølgelig skal vi være med på alle tre. Nå er jeg akkurat kommet hjem fra vår siste trening før konkurransen, og håper bare alt er i boks! Fikk meg en god sykkeltur til FIL hallen fra Silsand og tilbake igjen. Bare synd at jeg finner ut jeg kan begynne å sykle på muligens den siste treningen!Den herlige drakten og et infoark!

Wish me luck? :D

hits